Részecskeszűrő tisztítás gyorsan és hatékonyan leszerelés nélkül

Mi okozza a DPF problémáját?

A dízel részecskeszűrő (DPF) a gépjármű kipufogó rendszerében elhelyezkedő alkatrész. Elsődleges feladata, hogy megszűrje a korom részecskéktől a kipufogógázt, ezáltal csökkentse a károsanyag kibocsátást. Egy bizonyos „regenerálódási folyamat” következtében ideális esetben önmagától képes tisztulni.Az automatikus regenerálódási folyamatot a gépjármű központi számítógépe (ECU) vezérli. A DPF egységben elhelyezkedő érzékelők pedig jelzik felé, amikor magas eltömődöttségi szintet ér el a részecskeszűrő és szükségessé válik a külön tisztítás. Ez bizonyos vezetési körülmények között történik, melynek során a kibocsátott károsanyag részecskék hamu tartalma alacsony marad.

Amikor már szakemberhez kell fordulni

Rengeteg okból kifolyólag viszont a DPF nem regenerálódik megfelelően. Technikai okok, de bizonyos vezetési stílus vagy vezetési körülmény is gátolhatja a tisztulást. Amikor kritikus szintet ér el az eltömődöttség, a műszerfalon található DPF kontroll-lámpa kigyulladása jelzi, hogy a problémára külön figyelmet kell áldozni és szakszerviz segítségét igénybe venni.Ilyenkor már általában  a gépjármű teljesítménye is csökken, „szerviz üzemmódba” kerül. Amennyiben ez megtörtént, haladéktalanul fel kell keresni egy szakszervizt. Ennek elmulasztása esetén a jármű hamarosan használhatatlanná válik.

RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS

Az eldugult részecskeszűrő az Ön számára egy probléma, számunkra egy kezelendő tünet!

A Dein Autószerviz megoldást kínál a DPF korszerű tisztítására. Járművének részecskeszűrőjét partnerünk szabadalmaztatott berendezésével szabadítjuk meg a felgyülemlett károsanyag lerakódásoktól.

Részecskeszűrő tisztítás gyorsan és hatékonyan leszerelés nélkül