Részecskeszűrő tisztítás gyorsan és hatékonyan leszerelés nélkül​

Ismerje meg az innovatív részecskeszűrő tisztítás lehetőségét, amivel a rossz hatásfokú, eltömődött, hibásan működő szűrő új életre kel és még sokáig használható marad.


Többet szeretnék megtudni

Hibakód mentesség

Az eltömődött részecskeszűrő miatt hibakód jelenik meg az autó műszerfalán, ami a tisztítás befejezése után teljesen megszűnik.

Teljes tisztítás

Az eljárás segít a felgyülemlett károsanyag lerakódások hatékony eltávolításában, ezáltal hozzájárul az autó állapot megóvásához.

Emisszió csökkentés

Az egyedülálló megoldás hozzájárul a jármű károsanyag kibocsátásának csökkentéséhez, ezáltal nyújt környezetbarátabb használatot.

Hibaforrás meghatározása

Mi okozza a DPF problémáját?

A dízel részecskeszűrő (DPF) a gépjármű kipufogó rendszerében elhelyezkedő alkatrész. Elsődleges feladata, hogy megszűrje a korom részecskéktől a kipufogógázt, ezáltal csökkentse a károsanyag kibocsátást. Egy bizonyos „regenerálódási folyamat” következtében ideális esetben önmagától képes tisztulni.Az automatikus regenerálódási folyamatot a gépjármű központi számítógépe (ECU) vezérli. A DPF egységben elhelyezkedő érzékelők pedig jelzik felé, amikor magas eltömődöttségi szintet ér el a részecskeszűrő és szükségessé válik a külön tisztítás. Ez bizonyos vezetési körülmények között történik, melynek során a kibocsátott károsanyag részecskék hamu tartalma alacsony marad.

Amikor már szakemberhez kell fordulni

Rengeteg okból kifolyólag viszont a DPF nem regenerálódik megfelelően. Technikai okok, de bizonyos vezetési stílus vagy vezetési körülmény is gátolhatja a tisztulást. Amikor kritikus szintet ér el az eltömődöttség, a műszerfalon található DPF kontroll-lámpa kigyulladása jelzi, hogy a problémára külön figyelmet kell áldozni és szakszerviz segítségét igénybe venni.Ilyenkor már általában  a gépjármű teljesítménye is csökken, „szerviz üzemmódba” kerül. Amennyiben ez megtörtént, haladéktalanul fel kell keresni egy szakszervizt. Ennek elmulasztása esetén a jármű hamarosan használhatatlanná válik.

RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS

Az eldugult részecskeszűrő az Ön számára egy probléma, számunkra egy kezelendő tünet!

A Dein Autószerviz megoldást kínál a DPF korszerű tisztítására. Járművének részecskeszűrőjét partnerünk szabadalmaztatott berendezésével szabadítjuk meg a felgyülemlett károsanyag lerakódásoktól.

Miben egyedi aZ eljárás?

 • A tisztítószer speciális alifás üzemanyag
 • Mérhető és azonnal érezhető eredmények
 • Akár 1 órán belül kész leszerelés nélkül
 • Költséghatékony megoldás
 • Hibakód mentesség a kezelés végére

Így működik a részecskeszűrő
tisztítási folyamat

Az eljárás a következő lépésekből áll:

 • Teljes diagnosztika
 • Mechanikai vizsgálat
 • Rendszertisztítás
 • Tesztvezetés
 • Ismételt vizsgálat

RészeCskeszűrő
helyreállítási lehetőségek

A kétezres évektől kezdődően, a részecskeszűrős dízel autók elterjedésével egyre több tisztítási megoldás került a magyar piacra. Árképzést tekintve a kifejezetten olcsó lehetőségektől kezdve, a komplett cseréig terjedő szolgáltatásokig terjed a skála. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy ezek igen változó hatékonysággal működnek. Általában az alábbi opciók merülnek fel a DPF tisztításával kapcsolatban:

Tisztítás adalékkal

A legolcsóbb, pár ezer forintos „megoldás”. Alkalmazása során valamilyen folyadék halmazállapotú termék kerül hozzáadásra az üzemanyaghoz. Legnagyobb hátránya, hogy az üzemanyag egyenesen a motorba jut, ahol az elsődleges égési folyamat során teljesen elég. Így sajnos el sem jut az adalékanyag a részecskeszűrőig, ahol kifejthetné a hatását.Ár: 5.000 – 20.000 Forint

 • nem fejt ki hatást a szükséges helyen
 • nincs érdemi eredménye

Tisztítás leszerléssel

Többféle lehetőség létezik, ami leszerelést igényel. A szennyeződés eltávolítása általában valamilyen kémia anyaggal vagy hő hatására történik. Ami minden esetben közös: a részecskeszűrő eltávolításra kerül a helyéről, ami a magas szervizóradíjak mellett egészen biztosan nem lesz költséghatékony megoldás.Ár: 100.000 – 120.000 Forint

 • akár több napra szervizben az autó
 • nem várt költségek lehetségesek
 • időigényes

Szűrőcsere

Gyakran ajánlják megoldásként a legköltségesebb opciót: a részecskeszűrő komplett cseréjét. A legnagyobb ellenérv a cserével kapcsolatban, hogy tapasztalatok alapján a szűrők 95%-ban menthetők! Ezután még sokáig gond nélkül használhatók, elkerülve egy jelentős anyagi kiadást.Ár: 300.000 – 400.000 Forint

 • extrém esetben akár milliós tétel
 • akár több napra szervizben az autó

Ne hagyja eltávolítani
a részecskeszűrőt tisztítás helyett!

Az autó nem fogja teljesíteni a környezetvédelmi előírásokat és megbukik a műszaki vizsgán!Sajnos hazánkban a kelleténél gyakrabban fordul elő, hogy kétes hírű szervizek a részecskeszűrő teljes eltávolítását javasolják. Az alkatrészt leszerelik és átmenő csővel helyettesítik, majd a motorvezérlő elektronikába is belenyúlnak, hogy a rendszer ne keresse a hiányzó elemet. A növekvő fogyasztás mellett a légkörbe kerülő korom részecskék miatt kifejezetten rossz ez a „megoldás”. A levegő károsodásának mérséklése közös ügyünk, hiszen különböző időtávokon nekünk származik belőle problémánk, ha figyelmen kívül hagyjuk mi történik vele!

Foglaljon időpontot
részecskeszűrő tisztításra
még ma!

Hozza el autóját szervizünkbe, ahol több évtizedes tapasztalattal diagnosztizáljuk a hibát. Győződjön meg róla személyesen, hogy mi a valódi probléma és tájékozódjon a helyreállítási lehetőségekről.


Időpontot foglalok

Terraclean_egrtisztítás_Citroen_Jumper_v52

Terraclean_egrtisztítás_VW_Sharan_v54

Terraclean_egrtisztítás_VW_v53

TerraClean_DPF_tisztítás_Ford_Connec_tv24

TerraClean_DPF_tisztítás_Ford_v23

TerraClean_DPF_tisztítás_Honda_Civic_v22

TerraClean_DPF_tisztítás_Fiat_Freemont_v13

TerraClean_DPF_tisztítás_Kia_Sorrento_v15

TerraClean_DPF_tisztítás_Lancia_Delta_v14

terraclean_dpf_tisztitás_audi_a3_v2

terraclean_dpf_tisztitás_ford_connect_v5

terraclean_dpf_tisztitás_ford_connect_v7

terraclean_dpf_tisztitás_ford_transit_v4

terraclean_dpf_tisztitás_hyundai_i40_v1

terraclean_dpf_tisztitás_mitsubishi_outlander_asx_v3

terraclean_dpf_tisztitás_renault_fluence_v6

terraclean_dpf_tisztitás_toyota_avensis_v8


Előző
Következő

hogyan használjam az autóm?

A részecskeszűrő tisztítás után

A részecskeszűrő állapotának megóvása érdekében célszerű időnként huzamosabb ideig magas fordulatszámon használni az autót. Ez a gyakorlatban leginkább autópályás használatot alkalmával valósulhat meg. Ilyenkor be tud indulni az alkatrész öntisztító folyamata, ami hozzájárul az állapot megóvásához.

Sajnos a rossz minőségű üzemanyag szintén hozzájárulhat az idő előtti eltömődéshez, ami teljesítményromlást eredményez. A futásteljesítmény növekedésével megelőző kezelésként is célszerű elvégezni a DPF tisztítást, mielőtt valamilyen kellemetlen probléma jelentkezne.

Garanciát vállalunk az elvégzett tisztításra!*

Dein Autószerviz Vecsés

Cégünk 25 éve foglalkozik autójavítással mint családi vállalkozás. Kezdetektől fogva törekszünk arra, hogy ügyfeleinkkel közvetlen kapcsolatot alakítsunk ki, minőségi, gyors munkáinkkal elnyerjük bizalmukat. Ügyfélbarát politikánk része a szervizelési, garanciális és pénzügyi átláthatóság.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Honnan tudom, hogy baj van a részecskeszűrővel?
A műszerfalon található DPF kontroll-lámpa kigyulladása általában jelzi, hogy DPF szűrő határértéken túl eltömődött, és szakszerviz beavatkozását igényli. Ennek következtében a gépjármű teljesítménye csökken, „szerviz üzemmódba” kerül.
Milyen gépjárműveken végezhető el a tisztítás?
Szinte minden dízel üzemű, részecskeszűrővel rendelkező gépjárművön elvégezhető a tisztítás. Gyorscsatlakozó megoldások segítségével egyszerű a csatlakozás és nem kerül leszerelésre a szűrő. A bejelentkezés alkalmával nyugodtan érdeklődjön a lehetőségekről és szakemberünk tájékoztatja Önt az autójával kapcsolatos tudnivalókról.
Mennyibe kerül a DPF tisztítás?

A DPF tisztítás ára: 69.990 Ft

Nagyobb gépjárműveknél, haszongépjárműveknél, teherautóknál, mezőgazdasági gépeknél, autóbuszok és az építőipari gépek estében többe kerülhet a szolgáltatás a munka nehézsége és a motor mérete miatt.

*Csak teljes égéstér tisztítás esetén vállalunk 1 év garanciát. A motor mélytisztító szolgáltatás ára 2000 cm3-is motorokig 39.990 Ft, a 2000 cm3 feletti motorok esetén 49.990 Ft.

Mennyi ideig tart az eljárás?
A teljes tisztítási folyamat jellemzően 1 órán belül készen van! Így nem kell napokra szerelőnél hagynia és mellőznie az autóját.
Hol lehetséges igénybe venni a szolgáltatást?

Szervizünk címe: 2200 Vecsés Tass utca 6.

Mi történik a tisztítás során?
A tisztítás során egy speciálisan erre a célra fejlesztett alifás üzemanyag segítségével kerülnek feloldásra a károsanyag részecske lerakódások, amik a szűrő eltömődését okozzák.
El kell távolítani a DPF-et?
NEM! Némelyik javító hajlandó a problémás DPF eltávolítására, ami viszont illegális és a jármű ezáltal nem felel meg a jóváhagyási követelményeknek, és így nem tud sikeres időszakos műszaki vizsgát tenni, emellett komoly bírság kirovását vonhatja maga után!

Ne habozzon ha már problémát tapasztal

Helyreállítás után autója visszanyeri régi dinamikáját, a kifugógázok újra könnyedén távozhatnak. Továbbá megszűnik a hibakód és még sok ezer kilométeren keresztül használhatja a megújult részecskeszűrőt.


időpontot foglalok