Részecskeszűrő tisztítás gyorsan és hatékonyan leszerelés nélkül​

Ismerje meg az innovatív TerraClean részecskeszűrő tisztítás lehetőségét, amivel a rossz hatásfokú, eltömődött, hibásan működő szűrő új életre kel és még sokáig használható marad.

Hibakód mentesség

Az eltömődött részecskeszűrő miatt hibakód jelenik meg az autó műszerfalán, ami a tisztítás befejezése után teljesen megszűnik.

Teljes tisztítás

Az eljárás segít a felgyülemlett károsanyag lerakódások hatékony eltávolításában, ezáltal hozzájárul az autó állapot megóvásához.

Emisszió csökkentés

Az egyedülálló megoldás hozzájárul a jármű károsanyag kibocsátásának csökkentéséhez, ezáltal nyújt környezetbarátabb használatot.

Hibaforrás meghatározása

Mi okozza a DPF problémáját?

A dízel részecskeszűrő (DPF) a gépjármű kipufogó rendszerében elhelyezkedő alkatrész. Elsődleges feladata, hogy megszűrje a korom részecskéktől a kipufogógázt, ezáltal csökkentse a károsanyag kibocsátást. Egy bizonyos “regenerálódási folyamat” következtében ideális esetben önmagától képes tisztulni.
Az automatikus regenerálódási folyamatot a gépjármű központi számítógépe (ECU) vezérli. A DPF egységben elhelyezkedő érzékelők pedig jelzik felé, amikor magas eltömődöttségi szintet ér el a részecskeszűrő és szükségessé válik a külön tisztítás. Ez bizonyos vezetési körülmények között történik, melynek során a kibocsátott károsanyag részecskék hamu tartalma alacsony marad.

Amikor már szakemberhez kell fordulni

Rengeteg okból kifolyólag viszont a DPF nem regenerálódik megfelelően. Technikai okok, de bizonyos vezetési stílus vagy vezetési körülmény is gátolhatja a tisztulást. Amikor kritikus szintet ér el az eltömődöttség, a műszerfalon található DPF kontroll-lámpa kigyulladása jelzi, hogy a problémára külön figyelmet kell áldozni és szakszerviz segítségét igénybe venni.
Ilyenkor már általában  a gépjármű teljesítménye is csökken, „szerviz üzemmódba” kerül. Amennyiben ez megtörtént, haladéktalanul fel kell keresni egy szakszervizt. Ennek elmulasztása esetén a jármű hamarosan használhatatlanná válik.

TERRACLEAN
RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS

Az eldugult részecskeszűrő az Ön számára egy probléma, számunkra egy kezelendő tünet!

A Dein Autószerviz megoldást kínál a DPF korszerű tisztítására. Járművének részecskeszűrőjét a TerraClean szabadalmaztatott berendezésével szabadítjuk meg a felgyülemlett károsanyag lerakódásoktól.

Miben egyedi a teRraclean eljárás?

 • A tisztítószer speciális alifás üzemanyag
 • Mérhető és azonnal érezhető eredmények
 • Akár 1 órán belül kész leszerelés nélkül
 • Költséghatékony megoldás
 • Hibakód mentesség a kezelés végére

Így működik a részecskeszűrő
tisztítási folyamat

A TerraClean angliai anyavállalata készített egy videót, amiben bemutatják a DPF tisztítás folyamát. Az eljárás a következő lépésekből áll:

 • Teljes diagnosztika
 • Mechanikai vizsgálat
 • Rendszertisztítás
 • Tesztvezetés
 • Ismételt vizsgálat

A TerraClean egyik hazai szakértője mutatja be a DPF tisztítás folyamatát a TV2 Autószerelők című műsorában. Az autó részecskeszűrő hibajelzéssel érkezik a szervizbe, ahol leszerelés nélkül, speciális tisztítószerrel történik meg az eltömődött részecskeszűrő tisztítása.

Ebben a több mint 20 perces videóban részletekbe menően mutatjuk be, hogy milyen folyamatokon megy végig egy kedves ügyfelünk autója, miután hibakóddal DPF tisztításra érkezik központi szervizünkbe.

RészeCskeszűrő
helyreállítási lehetőségek

A kétezres évektől kezdődően, a részecskeszűrős dízel autók elterjedésével egyre több tisztítási megoldás került a magyar piacra. Árképzést tekintve a kifejezetten olcsó lehetőségektől kezdve, a komplett cseréig terjedő szolgáltatásokig terjed a skála. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy ezek igen változó hatékonysággal működnek. Általában az alábbi opciók merülnek fel a DPF tisztításával kapcsolatban:

Tisztítás adalékkal

A legolcsóbb, pár ezer forintos “megoldás”. Alkalmazása során valamilyen folyadék halmazállapotú termék kerül hozzáadásra az üzemanyaghoz. Legnagyobb hátránya, hogy az üzemanyag egyenesen a motorba jut, ahol az elsődleges égési folyamat során teljesen elég. Így sajnos el sem jut az adalékanyag a részecskeszűrőig, ahol kifejthetné a hatását.
Ár: 5.000 – 20.000 Forint
 • nem fejt ki hatást a szükséges helyen
 • nincs érdemi eredménye

Tisztítás leszerléssel

Többféle lehetőség létezik, ami leszerelést igényel. A szennyeződés eltávolítása általában valamilyen kémia anyaggal vagy hő hatására történik. Ami minden esetben közös: a részecskeszűrő eltávolításra kerül a helyéről, ami a magas szervizóradíjak mellett egészen biztosan nem lesz költséghatékony megoldás.
Ár: 100.000 – 120.000 Forint
 • akár több napra szervizben az autó
 • nem várt költségek lehetségesek
 • időigényes

Szűrőcsere

Gyakran ajánlják megoldásként a legköltségesebb opciót: a részecskeszűrő komplett cseréjét. A legnagyobb ellenérv a cserével kapcsolatban, hogy tapasztalatok alapján a szűrők 95%-ban menthetők! Ezután még sokáig gond nélkül használhatók, elkerülve egy jelentős anyagi kiadást.
Ár: 300.000 – 400.000 Forint
 • extrém esetben akár milliós tétel
 • akár több napra szervizben az autó

Ne hagyja eltávolítani
a részecskeszűrőt tisztítás helyett!

Az autó nem fogja teljesíteni a környezetvédelmi előírásokat és megbukik a műszaki vizsgán!
Sajnos hazánkban a kelleténél gyakrabban fordul elő, hogy kétes hírű szervizek a részecskeszűrő teljes eltávolítását javasolják. Az alkatrészt leszerelik és átmenő csővel helyettesítik, majd a motorvezérlő elektronikába is belenyúlnak, hogy a rendszer ne keresse a hiányzó elemet. A növekvő fogyasztás mellett a légkörbe kerülő korom részecskék miatt kifejezetten rossz ez a “megoldás”. A levegő károsodásának mérséklése közös ügyünk, hiszen különböző időtávokon nekünk származik belőle problémánk, ha figyelmen kívül hagyjuk mi történik vele!

Foglaljon időpontot
részecskeszűrő tisztításra
még ma!

Hozza el autóját szervizünkbe, ahol több évtizedes tapasztalattal diagnosztizáljuk a hibát. Győződjön meg róla személyesen, hogy mi a valódi probléma és tájékozódjon a helyreállítási lehetőségekről.

hogyan használjam az autóm?

A részecskeszűrő tisztítás után

A részecskeszűrő állapotának megóvása érdekében célszerű időnként huzamosabb ideig magas fordulatszámon használni az autót. Ez a gyakorlatban leginkább autópályás használatot alkalmával valósulhat meg. Ilyenkor be tud indulni az alkatrész öntisztító folyamata, ami hozzájárul az állapot megóvásához.

Sajnos a rossz minőségű üzemanyag szintén hozzájárulhat az idő előtti eltömődéshez, ami teljesítményromlást eredményez. A futásteljesítmény növekedésével megelőző kezelésként is célszerű elvégezni a DPF tisztítást, mielőtt valamilyen kellemetlen probléma jelentkezne.

Garanciát vállalunk az elvégzett tisztításra!*

Visszajelzések

Először felvillant egy hibakód a műszerfalon. Azt hittem csak a szenzorral lesz probléma, ezért figyelmen kívül hagytam. Aztán később szerviz módba váltott az autó. Ekkor kerestem fel a TerraClean-t. Azóta is hiba nélkül autózom!
Simon János
Ford Mondeo TDCI
Szerencsére még nem volt akkoriban nagy probléma, annyit éreztem, hogy nem mindig gyorsul úgy az autó, mint előtte. A szerviz, ahová hordom azt javasolta, hogy cseréltessem a DPF szűrőt. Egy ismerősömtől hallottam a TerraClean-ről, akik orvosolták a panaszokat.
Balázs Dávid
Volswagen Passat
Égő hibakód lámpával kerestem fel a szervizt. Nagyon tetszett, ahogy végig elmagyarázták mikor mi történik. A tesztvezetés alatt már érezhető volt, hogy hatásos az eljárás, de a legjobban az tetszett, amikor a hazaúton úgy húzott az autó, mint amikor hozzám került.
Szalai Gergely
Peugeot 407 HDI

TerraClean prémium szervizpont

Dein Autószerviz Vecsés

Cégünk 25 éve foglalkozik autójavítással mint családi vállalkozás. Kezdetektől fogva törekszünk arra, hogy ügyfeleinkkel közvetlen kapcsolatot alakítsunk ki, minőségi, gyors munkáinkkal elnyerjük bizalmukat. Ügyfélbarát politikánk része a szervizelési, garanciális és pénzügyi átláthatóság.

GYAKORI KÉRDÉSEK

A műszerfalon található DPF kontroll-lámpa kigyulladása általában jelzi, hogy DPF szűrő határértéken túl eltömődött, és szakszerviz beavatkozását igényli. Ennek következtében a gépjármű teljesítménye csökken, „szerviz üzemmódba” kerül.
Szinte minden dízel üzemű, részecskeszűrővel rendelkező gépjárművön elvégezhető a tisztítás. Gyorscsatlakozó megoldások segítségével egyszerű a csatlakozás és nem kerül leszerelésre a szűrő. A bejelentkezés alkalmával nyugodtan érdeklődjön a lehetőségekről és szakemberünk tájékoztatja Önt az autójával kapcsolatos tudnivalókról.

A DPF tisztítás ára: 69.990 Ft


Nagyobb gépjárműveknél, haszongépjárműveknél, teherautóknál, mezőgazdasági gépeknél, autóbuszok és az építőipari gépek estében többe kerülhet a szolgáltatás a munka nehézsége és a motor mérete miatt.


*Csak teljes égéstér tisztítás esetén vállalunk 1 év garanciát. A motor mélytisztító szolgáltatás ára 2000 cm3-is motorokig 39.990 Ft, a 2000 cm3 feletti motorok esetén 49.990 Ft.

A teljes tisztítási folyamat jellemzően 1 órán belül készen van! Így nem kell napokra szerelőnél hagynia és mellőznie az autóját.

Szervizünk címe: 2200 Vecsés Tass utca 6.

A tisztítás során egy speciálisan erre a célra fejlesztett alifás üzemanyag segítségével kerülnek feloldásra a károsanyag részecske lerakódások, amik a szűrő eltömődését okozzák.
NEM! Némelyik javító hajlandó a problémás DPF eltávolítására, ami viszont illegális és a jármű ezáltal nem felel meg a jóváhagyási követelményeknek, és így nem tud sikeres időszakos műszaki vizsgát tenni, emellett komoly bírság kirovását vonhatja maga után!

Ne habozzon ha már problémát tapasztal

Helyreállítás után autója visszanyeri régi dinamikáját, a kifugógázok újra könnyedén távozhatnak. Továbbá megszűnik a hibakód és még sok ezer kilométeren keresztül használhatja a megújult részecskeszűrőt.

Időpontfoglaláshoz kérjük adja meg az elérhetőségeit

Kollégáink minél előbb felveszik önnel a kapcsolatot és tájékoztatják a rendelkezésre álló szabad időpontokról. Ha bármilyen megválaszolandó kérdése merült volna fel a szolgáltatással kapcsolatban, szintén szívesen állunk rendelkezésére.