EGR szeleptisztítás gyorsan és hatékonyan

Az innovatív technológiája megoldást nyújt az EGR szeleppel szerelt gépjárművek problémájára, amit a felgyülemlett korom lerakódások okoznak.

Hibakód
mentesség

A problémára vonatkozó hibakód megszűnik és a tiszta EGR rendszerrel gond nélkül üzemelhet tovább a gépjármű.

Emisszió
csökkenés

A környezet megóvásához hozzájárul a tiszta és hatékonyan működő EGR szelep, mivel csökken a káros nitrogén-oxid kibocsátás.

Egyenletes
motorüzem

A javuló friss levegő és visszavezetett kipufogógáz arány hozzájárul a kulturáltabb és kiegyensúlyozottabb motorüzemhez.

Hibaforrás meghatározása

Mi okozza az EGR szelep lerakódásait?

A gépjármű motorjában végbemenő magas hőmérsékletű égés során nitrogén-oxid keletkezik, ami káros a környezetre. Az EGR szelep azért került kifejlesztére, hogy a motorból távozó kipufogógáz egy részét visszavezesse a motorba jutó friss levegőhöz. Így hozzájáruljon az égés hőmérsékletének, valamint a keletkező nitrogén-oxid mennyiség csökkentéséhez. Ezen felül szabályzó feladata van: ellenőrzést gyakorol a visszavezetett kipufogógáz mennyiség felett.
Egyéb környezetvédelmi megoldások (például: részecskeszűrő) mellett sajnos ennek a megoldásnak is vannak idővel jelentkező hátrányai. A keveset futó és nagyrészt városban használt autóknál különösen jellemző, hogy a kipufogógázból származó olajköd- és koromlerakódások következtében az EGR szelep meghibásodik. A kokszolódás miatt pedig különböző hibajelenségek lépnek fel, amik rendszerint összefüggésben vannak a visszavezetett kipufogógáz mennyiségével.

Amikor már szakemberhez kell fordulni

Leggyakrabban utal a problémára az egyenetlen, rángató motorüzem. A szelep lerakódásai miatt ilyenkor nem a megfelelő mennyiségben és időben kerül visszavezetésre a kipufogógáz. Bizonyos esetekben előfordulhat szokatlan motorfüstölés és hidegindítási probléma, továbbá hibakód is jelzi, ha konkrét probléma adódott.
Amennyiben hibakód jelent meg és a motorüzemmel sincs érezhetően minden rendben, haladéktalanul fel kell keresni egy szakszervizt. A teljes diagnosztika alkalmával könnyen kideríthető, hogy az adott hiba milyen összefüggésben lehet a karbon lerakódások mértékével.
Fontos: Ha eltömődött az EGR szelep, nem ajánlott önmagában cserélni, mert a rendszer egyéb elemein keletkezett lerakódások ismét nagy eséllyel okoznak problémát ennél az alkatrésznél is.

EGR RENDSZER ÉS SZELEPTISZTÍTÁS

Már nálunk is elérhető az egyedülálló technológia és eljárás!

A Dein Autószerviz megoldást kínál az EGR rendszer és szelep hatékony tisztítására. A szabadalmaztatott EGR tisztító berendezéssel garantáltan eltávolítjuk a rendszer elemein felgyülemlett korom lerakódásokat. Ismerje meg hogyan működik a gyakorlatban!

Miben egyedi az eljárás?

Így működik
az EGR szeleptisztítás

AAz eljárás a következő lépésekből áll:

Foglaljon időpontot
EGR tisztításra
még ma!

Hozza el autóját szervizünkbe, ahol több évtizedes tapasztalattal diagnosztizáljuk a hibát. Szerezzen információt személyesen arról, hogy mit jelentenek a tünetek és tájékozódjon a helyreállítási lehetőségekről.

Mennyi idő alatt keletkeznek újra lerakódások?

Az EGR tisztítás után

Rendszeres és hosszabb autópályás használattal elősegíthető, hogy az EGR rendszerből távozzanak a lerakódások, de sajnos az idő és megtett kilométerek múlásával egyre nagyobb az esély arra, hogy újra megjelenjen a probléma. Sok egyedi tényező befolyásolja, hogy melyik autótípusnál mikor érnek olyan szintre a lerakódások, ahol már hibajelenséget okoznak. Nagyjából 50.000 kilométer az a futásteljesítmény, ahol érdemes akár megelőző jelleggel is elvégezni a tisztítást.

A hazai benzinkutakon kapható prémium üzemanyagok hozzájárulnak ahhoz, hogy lassabban érjenek el kritikus szintet a szennyeződések. A gondos autótulajdonosoknak viszont azt ajánljuk, hogy az említett intervallumhoz közeledve újra látogassák meg szervizünket, hogy biztosan elkerüljék a kellemetlenséggel járó problémát.

Dein Autószerviz Vecsés

Cégünk 25 éve foglalkozik autójavítással mint családi vállalkozás. Kezdetektől fogva törekszünk arra, hogy ügyfeleinkkel közvetlen kapcsolatot alakítsunk ki, minőségi, gyors munkáinkkal elnyerjük bizalmukat. Ügyfélbarát politikánk része a szervizelési, garanciális és pénzügyi átláthatóság.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Elsősorban különböző terheléseken fellépő egyenetlen motorüzem, de általában hibakód is jelzi, ha gond van az EGR szeleppel.

EGR szeleppel szerelt gépjárművekhez került kifejlesztésre a technológia. A bejelentkezés alkalmával nyugodtan érdeklődjön a lehetőségekről és szakemberünk tájékoztatja Önt az autójával kapcsolatos tudnivalókról.

Az EGR rendszer tisztításának ára: 59.990 Ft.

A teljes tisztítási folyamat jellemzően 1 órán belül készen van! Így nem kell napokra szerelőnél hagynia és mellőznie az autóját.

Szervizünk címe: 2200 Vecsés Tass utca 6.

A tisztítás során egy speciálisan erre a célra fejlesztett üzemanyag segítségével kerülnek feloldásra a károsanyag lerakódások, amik a problémát okozzák.

NEM! Az EGR szelep a helyén marad. Csupán két ponton csatlakoztatjuk a tisztító eszközt, aminek következtében nem szükséges különösebb szétszerelés. A lezajló kémiai folyamat gondoskodik arról, hogy feloldódjanak és eltűnjenek a lerakódások.